Sunday, December 05, 2010

1 Disember lagi...

Saya pernah menulis tentang 1 Disember di laman ini 4 tahun lepas... http://zkea.blogspot.com/2006/12/1-disember.html - betapa 1 disember selalu bermakna buat saya.

Juga 2 tahun lepas... http://zkea.blogspot.com/2008/12/apabila-berakhirnya-satu-kisah.html - 1 disember dengan khabar sedihnya.

1 disember 2010 - Alhamdulillah... dalam caca-marba kehidupan saya pada 2009 mengandungkan Dhiya Hiswaniza, hadiahnya sampai tanpa saya duga. Cukuplah gambar di bawah menceritakannya. Ini yang pertama sejak saya bertugas di MMU selama dua tahun setengah. Mudah-mudahan ia pemangkin untuk kejayaan yang seterusnya, motivasi memantapkan lagi prestasi kerja saya. Saya selalu berdoa agar saya terus ikhlas menjadi seorang pendidik, terus kreatif dalam menyampaikan pengajaran saya, supaya pengajaran saya mudah difahami dan diterima seterusnya diingati oleh pelajar-pelajar saya. Mudah-mudahan ianya berguna untuk masa depan mereka.

Tapi orang kata... Teaching evaluation ni, subjective and manipulative... so tak payahlah nak bangga sangat...

Subjective - betul. sbb saya juga pernah dikritik teruk kerana teknik pengajaran saya yg mungkin sedikit memberi tekanan kpd pelajar untuk berfikir.
Manipulative - betul. (lu fikirlah sendiri...)
Yang penting... ia berlaku pada 1 Disember tanpa dirancang.....

1 comment:

Anonymous said...

Tahniah k.kiah...:-)
1 dis bermakna buat k.kiah...saya lak 31 dis...hehe..:-)
-asma'iic-